Υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση τριών νέων μονάδων αφαλάτωσης στην Ίο.  Την σύμβαση υπέγραψαν  ο Δήμαρχός Ιητών κ. Γκίκας Γκίκας και ο Πρόεδρος της Watera Hellas ΑΒΕΕ, μέλος του ομίλου Unibios, κ. Ορφέας Μαυρίκιος.

Οι τρείς μονάδες αφαλάτωσης θαλασσινού νερού με την τεχνολογία της αντίστροφης όσμωσης, που έχουν συνολική δυναμικότητα 1.080 κυβικών μέτρων (m3) πόσιμου νερού ημερησίως, θα επιτρέψουν την κάλυψη των συνεχώς αυξημένων αναγκών υδροδότησης του νησιού. Η σύμβαση υπογράφηκε κατόπιν διεθνούς δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού στον οποίο η Watera Hellas αναδείχθηκε ανάδοχος ενώ η χρηματοδότηση της προμήθειας θα γίνει από πόρους του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» την οποία εξασφάλισε ο Δήμος Ιητών.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η συνεχής αναβάθμιση των βασικών υποδομών του νησιού μας έτσι ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων και των επισκεπτών. Η υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια και εγκατάσταση των τριών νέων μονάδων αφαλάτωσης αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Όνειρο μου είναι σύντομα από την βρύση του  κάθε σπιτιού του νησιού μας να τρέχει άφθονο και ποιοτικό πόσιμο νερό.   Εκ μέρους της Δημοτικής αρχής, ευχόμαστε την ταχύτερη δυνατή αποπεράτωση του έργου και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια  για τη διασφάλιση της ποιότητας και της επάρκειας του νερού σε όλο το νησί μας.” δήλωσε ο Δήμαρχος Ιητών κ. Γκίκας.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Watera Hellas κ. Μαυρίκιος σημείωσε ότι: “Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς που μας δίδεται για μία ακόμα φορά η ευκαιρία να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος έλλειψης ποιοτικού πόσιμου νερού σε ένα νησί της πατρίδας μας.  Η επάρκεια ποιοτικού πόσιμου νερού ότι αποτελεί όχι μόνο προφανές δικαίωμα των κατοίκων του κάθε νησιού αλλά και  βασική προϋπόθεση για την περεταίρω ανάπτυξή του.  Αξίζει επίσης να επισημάνουμε το γεγονός το ότι όλα τα συστήματα που η εταιρεία μας διαθέτει, τόσο στην χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό, σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στη Ελλάδα.”

Σημειώνεται ότι το 2010, η Watera Hellas είχε προμηθεύσει στον Δήμο μία ακόμα μονάδα αφαλάτωσης, δυναμικότητας 1.000 κυβικών μέτρων (m3), ημερησίως που έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί στην περιοχή του ελικοδρόμιου. Επίσης, η Watera, έχει προμηθεύσει και  εγκαταστήσει στην Ίο ένα σύστημα ταχείας διύλισης για την φίλτρανση του νερού της λιμνοδεξαμενής που βρίσκεται στην θέση Μυλοπότα, πλησίον του χώρου που θα εγκατασταθούν οι νέες αφαλατώσεις.

2 Νοεμβρίου, 2020

 

 

Η WATERA Ελλάς ΑΒΕΕ, είναι θυγατρική εταιρεία της Unibios Συμμετοχών Α.Ε., και κορυφαία εταιρεία στον τομέα της επεξεργασίας και ανακύκλωσης νερού στην Ελλάδα.  Ιδρύθηκε το 1963 και είναι πρώτη αναφορικά με την εγκατεστημένη δυναμικότητα αφαλατώσεων και ταχυδιυιλιστηρίων στην Ελλάδα.  Επίσης, μέσω συγγενών της εταιρειών η Watera Ελλάς δραστηριοποιείται με επιτυχία στην Τσεχία,  Βουλγαρία και Ιταλία ενώ παράλληλα έχει αναπτύξει σημαντική εξαγωγική δραστηριότατα στην Δυτική και Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

 

Ο Όμιλος UNIBIOS είναι εταιρία συμμετοχών εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.  Μέσω των θυγατρικών της, η UNIBIOS Συμμετοχών ΑΕ δραστηριοποιείται στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές της Επεξεργασίας και Ανακύκλωσης Νερού καθώς και της Εκτέλεσης Ειδικών Τεχνικών Έργων.